Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Úvod » Domácnost » Kuchyňské potřeby » Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku


        

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku

skladem

 

Skladem: 0
Číslo produktu: IN-MM
Výrobce: INNA
naše cena bez DPH: 801 Kč
naše cena s DPH (21 %):
969 Kč
Hlídací pes:
Hlídací pes

Šunkovar Mandolína malá - forma na domácí šunku


Máte rádi kvalitní šunku? Vyrobte si jednoduše poctivou domácí šunku bez éček, je to jednoduché. 


Uzenářská forma na domácí dušenou šunku, debrecínku a podobné produkty. Vyrobeno z kvalitní silné slitiny hliníku. Horní část tvoří víčko s pružinou, která během vaření stlačuje maso, aby se dobře spojilo.


 Je určena jak pro domácí, tak pro profesionální použití. Jedná se o kvalitní Český výrobek.


Parametry:



  • Forma na cca 1,3kg šunky

  • Kvádrový tvar 125x100mm

  • Délka 155mm

  • Hmotnost formy 1,37kg

  • Výška: 240mm

  • Šířka formy: 215mm


 


Tip na kvalitní domácí šunku:



  • 1 kg vepřové kýty

  • 25 g soli (pro výraznější chuť a barvu můžete nahraďit 10g řeznické rychlo soli - pragandy)

  • lžičku cukru nebo medu

  • 2 dcl vody


Maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky cca 1-1,5 cm, z toho 5 kostek rozemelte nebo pokrájejte najemno a poté promíchejte se solí. Přidejte med nebo cukr a promíchejte.


Nyní je důležité maso kvalitně promíchat!


Snažte se maso neustále jakoby masírovat a mačkat. Maso začne postupně vylučovat bílkovinu. Postupně a po troškách přidávejte vodu. Neustále míchejte a sledujte, jak se okolo kousků masa začíná tvořit taková silně lepící hmota. Je důležité vydržet a míchat alespoň 30 minut. Na míchání můžete použít i domácího robota, ale rukama promícháte maso daleko lépe. Pokud máte hmotu důkladně promíchanou, dejte ji do ledničky na 24 hodin odpočinout. V polovině tohoto času můžete ještě jednou promíchat.


 


Konečná příprava a doba vaření:


Do nádoby vložte potravinářský mikroténový sáček.


Postupně naplňte masovou směsí a snažte se vytlačit vzduch.


Přiložte víko a co nejsilněji přitlačte k nádobě. Doporučujeme před vařením nechat cca 90min. odpočinout.


Nádoba naplněná připraveným masem se vloží do vodní lázně, teplotu vody udržujte v rozmezí 75 - 80 stupňů (1kg masa se vaří přibližně 90min.)


Uvařenou šunku nechte 100% vychladnout (šunkovar vložte do studené vody) a poté vyklopte z formy. Nyní můžete servírovat.


 


Přejeme vám dobrou chuť.


 


TIP: V šunkovaru lze připravit také paštiku!




Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha